Банер
Родолюбци реставрираха занемарен паметник на руски войник за 3 март

Кметът на Младост и руският посланик отдават почит на героя за откриването на паметната плоча

Двама родолюбци - Любен Пехливанов и Манол Иванов от фирма Пърфект Билд ЕООД, реставрираха занемарения паметник на руския воин Павел Красов, загинал за свободата на България през Руско-Турската война 1877-1878 г. 

Те подготвят откриването му на 3 март в 11 ч. на ъгъла на ул. Павел Красов и бул.Цариградско шосе, съобщава ВИП Комюникейшън.
Гости на откриването ще бъдат посланикът и руското културно аташе на посолството на Руската Федерация в Р.България - г-н Макаров и г-н Шестаков. За отдаване на почит ще присъстват още кметът на район Младост Румен Русев, членове на обществени организации от кв. Горубляне и граждани.
Напомняме, че през годините паметникът беше занемарен и изоставен в частен имот.
Павел Красов (неизв. – 1877 г.). Руски офицер, участник в Руско-турската освободителна война (1877 – 1878 г.). Загинал на 04.01.1878 г. (22.12.1877 г. – стар стил) в сражение. Ескадронът му от Лейбгвардейския гродненски хусарски полк се е сражавал с укрепилите се между чифлика "Чардаклия" и мостовете на река Искър турски части. Погребан е на лобното му място от жителите на село Горубляне.