Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Родни производители подслаждат 30 държави в цял свят

"Престиж-96“ АД са финалисти за Бизнес Оскарите

Носителите на международната награда за Най-добър иновативен продукт - „Престиж-96“ АД, са сред финалистите за Бизнес Оскарите, обяви журито на престижните награди.

Златните статуетки ще бъдат връчени на 5 март в балната зала на най-предпочитания столичен хотел Маринела.
„Престиж-96“ АД е един от най-големите производители в хранително-вкусовата индустрия в България и пазарен лидер във всички категории, в които оперира: бисквити, вафли и мини кейкове с марките Траяна, Мираж, Роден Край, Хипер, Троя, Споко, Ная, Мюсли, Насладки, Престиж, Престиж Селекция, 100% Power, Престиж Wellness и FRUNU с дял на продажбите в стойност от над 22%.
В България продукти на фирмата присъстват в 99% от магазините, а през последните години развива успешна експортна стратегия, в резултат на която продукти с високото българско качество и марка „Престиж“ се продават в 30 държави по целия свят.
Висока оценка за българските производители даде и международно жури от водещи лидери в хранително-вкусовата индустрия, които обявиха българският продукт с крем пробиотик на ПРЕСТИЖ за най-добрия продукт. Отличието бе дадено по време на наградите за иновации на световното изложението YUMMEX MIDDLE EAST 2018 в категорията „Best Snack Product”, проведено от 30 октомври до 1 ноември 2018 г. в Дубай.
"Горди сме, че сме победители, съревновавайки се с над 300 изложители от 40 страни по целия свят", споделят родните производители.
За Престиж работят над 550 човека, за които повод за гордост е и високата социална ангажираност на компанията с фокус върху децата и младите хора на България, тяхното образование и активен начин на живот.
Във Велико Търново дружеството разполага с нов модерен завод на световно ниво, разположен на площ от 28 400 м² и с годишен капацитет от 37 000 тона на година, за който получи призовете „Инвеститор на годината“ и „Сграда на годината“ през 2012. През 2017 година компанията закупи нов завод за производство на вафли с цел разширяване на своите производствени мощности и складово стопанство.
Фирмата е основана през 1996 година в старопрестолната столица Велико Търново с амбициозната цел да открием магията на най-вкусните бисквитите и вафли в България и по света.
В своята над 20-годишна история Престиж провежда активна инвестиционна политика за изграждане на своите силни брандове, за разработване на иновации, както и за разширяване на производствените си мощности.
Освен лидер на пазара, „Престиж-96“ АД се стреми да бъде и социално отговорна компания с активна позиция към бъдещето на обществото. Затова и компанията инициира и подкрепя каузи, които имат положителен ефект върху живота на хората. Каузите на „Престиж-96“ АД са основно свързани с младите хора – тяхното образование, личностно израстване, култура, спорт и здравословен начин на живот.
Мисията на фирмата, развивайки различни програми и практики в сферата на корпоративната социална отговорност, е сведена до:
1) ПРЕСТИЖ - силен поддръжник, партньор и приятел на децата и младите хора в България с фокус върху тяхното образование и активен и балансиран начин на живот.
2) ПРЕСТИЖ - устойчив и надежден партньор за всички настоящи и бъдещи служители на нашата компания. Успешна и социално отговорна компания с грижа за здравето, благосъстоянието и развитието на своите служители и техните семейства.
Фирмата не гледа на корпоративната социална отговорност като на маркетинг инструмент, а като на дългосрочна инвестиция в едно по-добро и проспериращо общество. "Вярваме, че това, което правим ще доведе до по-висока мотивация на младите хора да се образоват добре, да водят по-активен и здравословен начин на живот, да си поставят високи цели в живота и да ги следват", допълват лидерите в хранителното производство.
Партньори на Балканските Бизнес Оскари са: Българската Търговско-Промишлена Палата, Конфиндустрия България - Италия, Сръбско-Българската Търговска Камара, Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара, Бизнес Клуб Лондон, Европейският Икономически Сенат и други.
Журирането, което ще отреди победителите във Balkan Business Awards 2019, е поверено на партньорите на събитието, както и на ресорните журналисти, уточняват организаторите от VIP Communication PR.