Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

КЪДЕ Е ДЯДО КОЛЕДА

Само няколко часа ни делят от един от най-очакваните моменти през годината – този, в който ще се поздравим с рождението на Божия Син Исус Христос. Това е празник на смирението и надеждата за едно по-добро бъдеще, на семейството и сплотеността, както и на вярата, от която все повече се нуждаем.

Същевременно милиони деца по цялото земно кълбо тръпнат в очакване на подаръците, които ще получат малко по-късно от Дядо Коледа. Точно за това и Областната управа в Русе предоставя линк, през който всеки може да види до къде е стигнал обичания белобрад старец. Цялото пътешествие на Дядо Коледа може да бъде проследено в реално време на следния уеб адрес: www.noradsanta.org/overlay/tracking/map/index.html.
Припомняме, че традицията за проследяване на Дядо Коледа датира от 50-те години на миналия век, когато магазин в Колорадо Спрингс допуска печатна грешка в телефонния номер на Северния полюс в реклама във вестник. Първото обаждане идва от малко момиче, което се свързва с тогавашния директор на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване, съкратено NORAD. Командващият уверява детето, че Дядо Коледа е на път, а след като още деца се обаждат в командния център, армията добавя тази нова задача към своята отбранителна мисия.
Добрият старец ще измине повече от 450 милиона километра, за да раздаде всичките си подаръци. Той вече наближава България, а в момента е някъде над Украйна, като раздадените подаръци са вече почти 3 милиарда.
Ръководството на Областна администрация Русе отправя пожелания за здраве и късмет на всички жители от региона.