Банер
Оркестърът на Classic FM радио представя цикъла „Музиката на Америка”

На 26 януари 2011 г., сряда, от 19:30 часа най-популярната филмова музика на всички времена ще завладее българската публика на сцената на зала „България”. Специално за първия концерт от цикъла ще пристигне младият диригент Филип Клайн. В понеделник, 24 януари, той ще даде ексклузивни интервюта на живо в студиото на Jazz FM от 14:30 часа и в Classic FM радио от 15:00 часа.

Първият концерт от цикъла «Музиката на Aмерика» отделя специално внимание на филмовите партитури на великия Джон Уйлямс. Музика от „Междузвездни войни”, „Извънземното”, „Похтителите на изчезналия кивот”, „Хари Потър”, „Роден на 4-ти юли”, „Спасяването на редник Райън” и други ще прозвучи в интерпретацията на Classic FM Mtel оркестър.

«Музиката на Америка» е най-новата инициатива, на която съорганизатор е единственото радио за класическа музика в България - Classic FM.

Организатори са „Кантус Фирмус” и фондация „Америка за България”.

В продължение на половин година софийската музикална сцена ще бъде домакин на изпълненията на емблематични имена от американската музикална култура. В рамките на цикъла «Музиката на Америка» за първи път у нас ще гостуват дългогодишният концертмайстор на Нюйоркската филхармония Глен Диктеров и световно признатата цигуларка Мидори.