Банер
Що е то ММА и има ли той почва у нас?

Събота, 12 февруари, 19:30 ч.
тема: Що е то ММА и има ли той почва у нас?
автори: Димитър Стоянов
оператор: Владислав Топчиев

 

Зрелищни гала вечери, пълни трибуни, безкомпромисни бойци – това е само видимата страна на смесените бойни изкуства. Зад нея се крие спорт, който набира все по-голяма скорост, дори във време на криза. Всеки ден MMA печели нови почитатели у нас... Оказва се, че бумът е в световен мащаб.

Подемът на ММА върви ръка за ръка с кризата в повечето от останалите бойни спортове. Експертите обаче не обясняват загубата на интерес към утвърдените състезателни правилници с появата на смесените бойни изкуства.

Има място под слънцето за всички тези спортове. Въпросът е в каква степен може да бъде направен един пазарен продукт, който да бъде посещаем и да донася печалба на организаторите.

Кой отрганизира вечерите на ММА у нас? Каква е печалбата? Могал ли турниите по аматьорските бокс да се превърнат в зрелищно шоу и печеливше начинание? Какъв е интереса на спонсорите? Успяват ли състезателите да се издържат от този спорт? Какво е бъдещето на бокса и на профи бокса? Има ли интерес към ММА от страна на дамите? Могат ли смесените бойни изкуства да повлияят за промяна в правилниците на някои от традиционни стилове? Ще пробият ли българските бойци в елитните международните турнири? Ще започнат ли да сключват договори за стотици хиляди евро, като звездите на UFC? А ще се сети ли някой в министерството на спорта, че ММА може да се превърне в ракета носител, която да изведе родния спот в световните висини?

Нова телевизия