Банер
Stolichno официално представи Amber Pils

Новото пиво Amber Pils заема своето място в семейството на Stolichno, редом до Bock, Weiss и Pale Bock
На специално събитие снощи, Stolichno официално представи новото предложение от портфолиото си - Amber Pils. Pilsner бирата става част от семейството на Stolichno, редом до добре познатите Stolichno Bock, Stolichno Weiss и Stolichno Pale Bock.

Изцяло в духа на бранда, новото Stolichno Amber Pils беше представено на бирените ценители по нестандартен начин – в неформална обстановка и компанията на ексцентрични комбинации от разнообразни храни. Една от изненадите на вечерта беше петстепенното меню с молекулярна кухня и сладоледено шоу, за чието създаване гурме готвачи използваха новата бира от Stolichno като основна съставка, оставяйки гостите да я опитат по възможно най-неочаквания и нестандартен начин.
Истинските бирени ентусиасти и ценители успяха да изпробват познанията и уменията си на специалния blind-test-corner, където лишени от обоняние, зрителен контакт и слух трябваше да познаят всяка от четирите бири от Stolichno. Като допълнение, гостите научиха как да направят перфектната снимка на бира със собствения си смартфон чрез специална инсталация и незаменимите съвети от професионален продуктов фотограф.
Какво всъщност е Pilsner?
Pilsner е така добре познатата и обичана от всички светла бира, тип лагер. Историята ѝ започва през не толкова далечната 1842 г., когато с фурор прави своя официален дебют в град Пилзен (днешна Чехия). За направата ѝ са необходими единствено хмел, малцов ечемик и лагерни дрожди. На цвят е от светлозлатиста до огненозлатна. Няма как да се сбърка богатият ѝ вкус и аромат, който излъчва букет от малц и пикантни нотки на хмел. Алкохолното съдържание варира от 4,2 до 6,0%.
Защо Stolichno Amber Pils?
Защо Stolichno, което до момента се стреми да обогатява бирената култура на консуматорите с по-малко популярни стилове бира, предлага точно Pilsner, което е най-широко познатия стил бира в световен мащаб? Всъщност, точно това е голямото предизвикателство - да предложим наш прочит на този добре познат стил, пречупвайки го през гледната точка на бранда Stolichno. А защо Amber Pils? „Може би знаете, но държа да го кажа - amber значи кехлибар. Което е и нарицателно за бирата по принцип – тя е кехлибарената течност. С други думи, целим се високо и искаме Amber Pils да бъде стандарт за цялата lager/pilsner категория в България.“, каза по време на събитието Николай Диевски, бранд мениджър на Stolichno.
А какво е Stolichno Amber Pils?
Stolichno Amber Pils e с алкохолно съдържание от 6% Vol. и екстрактно съдържание от 14.2 °Р. Поднесена охладена между 7 – 10 °С и в чаша тип Pilsner, Stolichno Amber Pils ще те очарова с кехлибарения си цвят с изкусителни медни отблясъци, събуждащ любопитството комплексен аромат с изразен карамелен акцент, допълнен от деликатни нотки на кафе и сушени плодове. И всичко това благодарение на букета от малцове – светъл, карамел и кафе.
За да откриеш и се насладиш на цялата палитра от нюанси на Stolichno Amber Pils, комбинирай го с:
Месо: барбекю, хембургери, чили
Сирена: бял чедър, Limburger
Десерти: поширани в Stolichno Pale Bock круши, бадемови бишкоти

Съобщи Тони Титянова