Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

XXI „Детска панорама на изкуствата София 2022” организира БАФЦ „Нестия”

За 21-ва поредна година се проведе „Детска панорама на изкуствата София 2022” от Български арт и фолклорен център „Нестия” и Дом на културата „Средец” в парк Заимов. Двучасовата програма привлече много столичани, а на сцената се качиха таланти от различни сфери на детското изкуство.

Възпитаниците на „Ставреви Вокал Студио” зарадваха дошлите с букет от световни и български рок изпълнения и обичани балади. Сред аплодираните млади изпълнители бяха Айя Филипова, Ралица Увакова, Бориса Аврамски, Божана Тихомирова и Дея Иванова. Ивайло Ръженков на два пъти изпя култови рок парчета в компанията на певиците Йоана Танева, Борислава Йорданова, Лора Лалова, Гергана Георгиева и Ана Айдзиду.
Фолкорната програма стартира с изпълнение на обичаната певица Георгия Райкова и танцовите изпълнения на Школа за народни танци при 88 СУ „Дим. Попниколов”, танцовия състав към 69 СОУ„Димитър Маринов” с ръководител Филип Попов и ШНТ „Калинка Малинка” към читалище „Възраждане”. Аплодирана бе малката Лили Джартова, която пя пред публиката с две гипсирани ръце, и участниците във ФГ „Житената питка” с ръководител Георгия Райкова.
„Детска панорама на изкуствата София 2022” се провежда от 2001г. по идея на хореографа Христо Станков за празника на детето – 1 юни и е помогнало за изява и професионална реализация на цяло поколение български певци и танцьори - деца, които в момента аплодираме на голямата професионална сцена.
Текст и снимки Антоанета ТИТЯНОВА