Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

XXI „Детска панорама на изкуствата София 2022” организира БАФЦ „Нестия”

За 21-ва поредна година се проведе „Детска панорама на изкуствата София 2022” от Български арт и фолклорен център „Нестия” и Дом на културата „Средец” в парк Заимов. Двучасовата програма привлече много столичани, а на сцената се качиха таланти от различни сфери на детското изкуство.

продължава>
 
Необходимост ли е финансовата грамотност за нашите деца?

Малките ученици изготвят своя първи бизнес план в центровете SmartyKids. Напоследък все повече се говори за обучение по финансова грамотност и предприемачество за деца, а родителите си задават въпроса: “Необходимо ли е и с какво е полезно на детето ми?”.

продължава>
 
Конкурсът „Мартеница Хубавица“ излъчи своите победители

Днес на Благовец според народното поверие долитат прелетните птици и природата се пробужда. Все още щъркелите и лястовиците ги няма, дръвчетата не са разцъфнали, но пролетта е разцъфнала в цялото си пъстроцветие в творбите на няколкостотин българчета, които участваха в конкурса „Мартеница Хубавица“ и „Нарисувай Баба Марта“. Красивите творби на децата вдъхновиха медиите и месецът започна с излъчване на детските мартеници и рисунки от синоптичните прогнози в първия мартенски ден по BTV.

продължава>
 
Как българчетата нарисуваха Баба Марта?

Настъпи астрономическата пролет и с нея времето да обявим резултатите от двата национални конкурса „Нарисувай Баба Марта!“2022 и „Мартеница Хубавица“, в които се включиха над 400 деца от цялата страна. Най-активни бяха участниците от Търговище, следвани от Свищов, Бургас, Враца, София и Сливен, като малките творци от село Каранци, с. Ръжена и с. Априлово влязоха в ожесточена конкуренция за наградите с момичетата и момчетата от школи, детски градини, училища от Попово, Шумен, Русе, Горна Оряховица, Карнобат, Балчик…

продължава>
 
КОНКУРС ЗА РИСУНКА В ТЪРГОВИЩЕ „НАРИСУВАЙ БАБА МАРТА“

Национален арт и фолклорен център Несия, фондация „БЛЯН“ в партньорство с Център за специална образователна подкрепа Търговище и кметство Търговище организира конкурс за рисунка „Нарисувай Баба Марта“. Той е част от тазгодишния „Празник на мартеницата Търговище 2022г“. В него могат да участват деца, ученици, студенти и хора от всяка възраст от цялата страна и от българската диаспора.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 10