Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Верига магазини HomeMax стартират кампания „Децата мислят зелено”

Веригата магазини HomeMax стартираха национална инициатива под наслов „Децата мислят зелено”, целяща да насърчи най-малките към опознаване на природата и да ги възпита да отглеждат, да се грижат и да се радват на заобикалящата ги среда за една по-красива и зелена България. Популярни личности посетиха децата от 164 ОДЗ „Зорница“ в кв.Горна Баня, София.

Кампанията започна със засаждането на цветна градинка в двора на детското заведение, в което се включиха актрисата Лили Маравиля, Мис България 2007 Юлия Юревич, Ивета Григорова – шеф на „Ивет Фешън“, моделката Деси Савова, актрисата Деси Зидарова, певецът Бобои други.
Детски градини от цялата страна могат да се включат в кампанията. HomeMax ще подари над 1000 пакета с различни семена и луковици - на цветя и зеленчуци, над 200 декоративни и овощни дървета и красиви вечно зелени храсти. За всяка градина са предвидени голям пакет с различни растения - по 5 дръвчета, 8 пакета със семена и още толкова пакета с луковици. Семената, овошките и цветните луковици ще се раздават, докато приключат наличностите. Детските заведения от своя страна ще имат възможност да разкрасят дворчетата си, като засаждането, отглеждането и грижата за растенията ще се прави от самите възпитаници, за да създадат умения и навици за грижа към природата.
Всяко детско заведение, което има желание да създаде своята цветна градина, трябва да изпрати писмо на имейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , като отбележи името си и от кой град е. На всяка едно ще бъде отговорено персонално в кой търговски обект да отидат, за да получат пакетите с растения. Така детската градина ще бъде записана за участие в инициативата „Децата мислят зелено“ и ще участва за голямата награда, предоставена от HomeMa x- изграждане на детски кът за децата. Ще спечели най-добре отгледаната и поддържана градинка, а резултатите ще се обяват през септември.
„Любовта към природата се възпитава и това е една от важните стъпки във формирането на ценности у децата. Днес ги учим да се грижат за малка цветна леха и овощно дръвче, утре те ще възпитават техните деца да са свързани с природата. Правим първата малка стъпка към социалната им ангажираност, за да имаме по-зелено бъдеще утре “, сподели Пейо Николов - собственик на HomeMax.
HomeMax кани всички детски градини да се включат като реализират мечтите си за едно по-зелено и красиво бъдеще.
Антоанета Титянова
Снимки: Хайлайф.