Банер
VII Международен фолклорен фестивал-конкурс „Българска роза”

От 17 до 24 август ММЦ Приморско за седми път е домакин на Международния фолклорен фестивал-конкурс "Българска роза". Участници във фестивала са 13 състава от различни страни, детски и младежки танцови и хореографски ансамбли, солисти, вокални и инструментални групи и школи по изкуства, чието творчество се основава на фолклорните традиции, съвременната естрада, куклен театър, мода, пластика, цирк и други.

Отново творчески колективи и солисти в танцови жанрове ще се надпреварват в народни, класически, съвременен естраден танц и модерни танци, в хип-хопа, брейк денс, салонни танци и др.
Сред участниците са и студенти във Висши учебни заведения и факултети по изобразителни изкуства, както и ученици от училищата по изкуствата в Широка лъка и Котел, които се явяват съорганизатори на много съвместни българо-руски образователни мероприятия и съвместни концерти.
Фестивалът е част от календара на Министерството на културата. Голямата награда на фестивала е трационната огромна медна роза и се осигурява от „Арсенал“. Организатор на културното събитие е "ПГА - тур" (Варна).
Антоанета Титянова