Банер
Ути Бъчваров забърква „Най-вкусната Коледа“ в Карандила

И зиме, и лете Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“ е притегатален център за хиляди туристи и сливналии, които всекидневно посещават красивата Карандила, а през уикенда техният поток многократно се увеличава. Знаменателни останаха значими събития като грандиозния концерт с участието на Криско, Михаела Маринова и Павел и Венци при откриване на атракционния парк „Карандила“, който привлече към природния резерват стотици деца, младежи, техните родители и любителите на екстремния спорт. Фолклорният фестивал с участието на Николина Чакърдъкова бе най-значимото есенно събития, а сега сливналии и любителите на туризма и на народните традиции няма да пропуснат фестивала „Най-вкусната Коледа“, който ще се проведе на 28 декември в Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“.

Популярният телевизионен водещ Ути (Петър Бъчваров) в съботата след Коледа ще сготви в големия тиган апетитно новогодишно ястие, от което ще вкусят хиляди любители на красивата природа и туризма.
Природен парк Сините камъни е известен с екологичния си въздух и великолепни природни забележителности, както и с много възможности за активен и пълноценен отдих, за летен и зимен туризъм, който привлича обичайно всеки петък, събота и неделя от 3000 до 5000 туристи, а при хубаво време и празници около 8000 българи от региона и околността.
По време на празниците се очаква отново наплив от туристи в прекрасния регион на Сливенския Балкан. Карандила и СТК „Сините камъни“ е любимо място за отмора на хората в края на седмицата, а през ваканционния период е значим напливът от жители и от близките региони - бургаски, старозагорски и ямболски регион, ни информира Станислава Стефанова – управител на спортно-туристически комплекс „Сините камъни“. Новооткритата нова база за спане, дървените къщички, вила и хостел са с отворени врати за всяка категория туристи.

От комплекса се грижат през цялата зима да подобряват и поддържат инфраструктурата, за да е по-достъпна планината за желаещите да почиват сред природата. Винарната, фурната, конферентните зали в СТК“Сините камъни“ дават опции както за пълноценна самостоятелна и еднодневна почивка, така и за провеждане на корпоративни събития и по-дълготраен престой.

И тази година снежната покривка, екологичният въздух и въженият лифт ще привлекат в Карандила малки и големи любители на туризма от цяла България.
Тони Титянова

Информира "Мерудия.инфо"