Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Мащабното изследване на лорд Алън Бълок „Хитлер и Сталин. Успоредни животописи“.за първи път на български

Ново книжно бижу от „Милениум“ заблестя на българския пазар - първият том от историческото проучване на лорд Алън Бълок „Хитлер и Сталин. Успоредни животописи“. Заглавието препраща към произведението „Успоредни животописи“ от Плутарх, в което мъдрецът сравнява биографиите на някои от най-известните пълководци в древността.
Монументалният труд на лорд Бълок прави паралел не само на жизнените пътища на двамата диктатори, а и на създадените от тях политически системи.

Историкът, с умелото перо на анализатор, изследва възхода на Хитлер и на Сталин към абсолютната власт и по-нататъшните им действия, стъпвайки на документални истини и факти. С майсторство на разказвач увлича читателя и му разкрива една по-цялостна картина на изминалия XX в. Събирайки своите изключително важни прозрения за работата на двамата диктатори, за развитието на идеите им и за отражението им върху историята, авторът прави обзор на произхода на тиранията и принципите на силовата политика.
Книгата „Хитлер и Сталин. Успоредни животописи“ е напомняне за всеки, който приема свободата за даденост, че човешките права много по-лесно се губят, отколкото възвръщат.
Първото издание на четивото се появява на английски език по случай 50-годишнината от нахлуването на Хитлер в Русия на Сталин на 21-22 юни 1941 г. След това е преиздавана неколкократно в Англия и преведена на над 10 езика. За първи път българският читател получава възможността да се докосне до неповторимото изследване, благодарение на издателство „Милениум“ и преводачът Георги Марков.
Лорд Алън Бълок започва академичната си кариера в Ню Колидж, Оксфорд, като асистент на Чърчил. През 1960 г. основава Сейнт Катринс Колидж, а между 1969 и 1973 г. е заместник-ректор на Оксфордския университет. От 1967 г е член на Британската академия, става кавалер на Почетния легион през 1970 г., а през 1976 г. – пожизнен пер на Обединеното кралство като лорд Бълок от Лифийлд.
Автор е на монументалните трудове „Хитлер: изследване на тиранията“, „Животът и епохата на Ърнест Бевин“, „Либералната традиция и хуманитарната традиция на Запада“, редактор на „Речник на модерната мисъл“ и на многотомната „Оксфордска история на модерна Европа“. „Хитлер и Сталин“ е преведена на десетки езици и е призната за най-изчерпателния труд по темата.
Търсете първия том от тоталния хит „Хитлер и Сталин. Успоредни животописи“ в книжарница „Милениум“ (гр. София, ул. „Цар Иван Шишман“ 18), на сайта на издателството www.milleniumbg.eu , както и в добрите книжарници в страната.
Съобщи Тони Титянова