Банер
Защо умни деца получават слаби оценки?

С началото на новата учебна година искаме да сме в помощ на родителите, за да избегнат проблемите със своите деца-ученици. Въпреки че са интелигентни, доста деца не се представят добре в училище. Как да им помогнете в подобна ситуация.

продължава>
 
Повече обич за непослушника

Трудно е да разберем истинската причина за непослушанието и лошото поведение на детето си. По-лесно е да обърнем внимание на собствените си чувства, на емоционалните си реакции. Според психолозите родителските емоции и преживявания са своеобразно огледало за скритите емоционални проблеми на детето. Все пак има някои общи причини за непослушанието на децата.

продължава>
 
Работно място за ученика

Не е лесна работа да се създаде „първият кабинет“ на младия гений. Не забравяйте, че колкото по-удобно е мястото, толкова по-висок успех ще има детето ви в училище. А впоследствие и в кариерата! Обърнете внимание на следните препоръки, с чиято помощ да постигнете това.

продължава>
 
Не оставяйте децата сами да разрешават споровете си

Ако имате чувството, че вашите деца са като куче и котка, напълно основателно е да влезете в играта им.
Видите ли, че опасността става сериозна и може да се стигне до рани, спестете си думите и направо действайте. А след това приложете някои от изброените методи.

продължава>
 
Развийте артиста в детето си

Всеки родител с нетърпение чака да види детето си на сцената в детската градина или в училище. Но очакванията често не се оправдават. Какви са причините и как да избягваме стреса от детските празнични представления?

Скрити таланти

Има деца, за които празненствата са великолепно място за лична изява. Другата крайност са тези, които изобщо не желаят да влязат в ролята на актьори и певци… Ако детето ви изненада с неправилно изговаряне на думите по време на празника, при положение че иначе говори съвършено, може би то просто не обича да бъде пред публика, но никой не го е попитал. Затова децата прибягват към хитрости: изпълняват номера си лошо, за да не ги закачат повече.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 16